Portal Rasmi Jabatan Pendidikan Kolej Komuniti

feed-image

peta laman
article thumbnail

Majlis Penutup Bengkel Latihan Inovasi “Graphicrecording” disempurnakan oleh YBhg. Dato' Amir Md Noor Ketua Pengarah Jabatan Pendidikan Kolej Komuniti anjuran Bahagian Pengurusan Maklumat dan Korp [ ... ]

Majlis Penutup Bengkel Latihan Inovasi “Graphicrecording

Majlis Penutup Bengkel Latihan Inovasi “Graphicrecording” disempurnakan oleh YBhg. Dato' Amir Md Noor Ketua Pengarah Jabatan Pendidikan Kolej Komuniti anjuran Bahagian Pengurusan Maklumat dan Korporat, Jabatan Pendidikan Kolej Komuniti.

KPTN 2015 Zon Johor

Perasmian Karnival Pendidikan Tinggi Negara (KPTN) 2015 Kali ke-11 (Zon 6 JOHOR, 21-22 Mac) disempurnakan oleh Prof. Dato' Dr. Mohd Noh Dalimin, Naib Canselor UTHM. Tahniah Kolej Komuniti Wilayah Johor terus gigih mempamer & mempromosikan kehebatan Kolej Komuniti.

Tahniah KK Arau dan KK Batu Gajah

Tahniah diucapkan kepada pasukan dari Kolej Komuniti Arau kerana telah dinobatkan selaku johan pertandingan cosplay Pekan Kartun Kellies Castle. Sebanyak 24 penyertaaan dipertandingkan, 16 daripadanya adalah daripada kolej komuniti. Terdapat 3 kategori cosplay iaitu, anime, western dan juga kartun Malaysia. Berikut adalah senarai pemenang:

Johan: Kolej Komuniti Arau (Budak Besi)
Kedua: Uitm (Predator)
Ketiga: Kolej Komuniti Batu Gajah (Miss Liew kartun Lat)

Tahniah diucapkan khususnya kepada Pensyarah En. Jefri, En. Imran, Puan Iza, Bisyazwan bin Mohamad Hasbi pelajar kursus Senibina (model) dan kepada yg membantu.