Portal Rasmi Jabatan Pendidikan Kolej Komuniti

 English peta laman
Filter
 • Majlis Penyerahan Nota Kolaborasi diantara Jabatan Pendidikan Kolej Komuniti dan Persatuan Kecemerlangan Kalaimagal

  28 Julai 2016
  Majlis Penyerahan Nota Kolaborasi diantara Jabatan Pendidikan Kolej Komuniti dan Persatuan Kecemerlangan Kalaimagal

  Persatuan Kecemerlangan Kalaimagal (KEC) merupakan satu pertubuhan bukan kerajaan yang telah mendapat kebenaran serta peruntukan daripada Unit Khas Program Pembangunan Sosioekonomi Masyarakat (SEDIC) di bawah Jabatan Perdana Menteri untuk melaksanakan program Pembangunan Diri Pelajar Kurang Cenderung Terhadap akademik di beberapa kolej komuniti.

 • MAJLIS THE LARGERS E-ENTREPRENEUR ONLINE CLASSES IN MALAYSIA DALAM MALAYSIA BOOK OF RECORD

 • Program BriSK KK Jerai

  25 Julai 2016 - Program skuad sukarelawan brisk kolej komuniti bersama komuniti seramai 49 orang pelajar ‪Kolej Komuniti Jerai‬ membantu membersihkan kawasan rumah mangsa banjir di Yan kedah, YBhg Dato’ Amir Md Noormenyampaikan sumbangan kepada 4 warga kolej komuniti yang rumah ditelenggami banjir dan 6 org warga yan yang terjejas. Dato’ Amir Md Noor juga turut menyampaikan sumbangan duit raya kepada sukarelawan.

 • 100 Menu Bisnes Meletup

  24 Julai 2016. Pelancaran Buku 100 Menu Bisnes Meletup yang telah dilancarkan oleh YBhg Dato' Amir Md Noor,

  Ketua Pengarah Jabatan Pendidikan Kolej Komuniti. Buku resepi edaran Karangkraf tersebut dihasilkan

  oleh pensyarah ‪Kolej Komuniti Sungai Petani‬ , Chef Reezlin Bin Abd Rahman.

 • Selamat Datang Semua Pelajar Baharu Ambilan Julai 2016

 • Tahniah Dato' Amir Md Noor

 • Lawatan Delegasi dari Kemboja

  Delegasi Kemboja 1Delegasi Kemboja 2Delegasi Kemboja 3Delegasi Kemboja 4

  Lawatan delegasi dari negara Kemboja ke Jabatan Pendidikan Kolej Komuniti, Kementerian Pendidikan Malaysia pada 14 Julai 2015, 9.00 pagi dipengerusikan oleh Ketua Pengarah, YBhg Dato' Amir bin Md Noor di Bilik Bunga Raya, Pejabat Ketua Pengarah.

 • Majlis Apresiasi Industri 2015

  Majlis Apresiasi Industri 2015 dianjurkan oleh Bahagian Kolaborasi dan Keusahawanan, Jabatan Pendidikan Kolej Komuniti.

  Majlis ini diadakan di Hotel Everly, Putrajaya dan disempurnakan oleh Menteri Pendidikan II , Dato' Seri Idris Jusoh.

  Ia merupakan majlis pertukaran MoU bersama 19 syarikat dan persatuan dalam pelbagai kluster serta penyampaian anugerah kepada 7 industri.

   

   

 • JPKK terima Anugerah Asean Outstanding Business Award 2015

  YBhg Dato' Amir Md Noor, Ketua Pengarah Jabatan Pendidikan Kolej Komuniti menerima anugerah ' Asean Most Recognised Brand Award in Leading Education in Social Entrepreneur Development' bagi Jabtan Pendidikan Kolej Komuniti sempena Asean Outstanding Business Award 2015 di Hotel Shangrila, Kuala Lumpur.

   

 • Kolej Komuniti kumpul RM5,164.69 bantu Palestine

   

  PALESTINE

   

  WAN Izni Rashiddi (kiri) menyerahkan sumbangan kepada wakil Aqsa Syarif Berhad, Adlan Ubat dalam Majlis Kerjasama Kolej Komuniti Negeri Perak-Pertubuhan Ikram dan Iftar Jamaie di Gerik, Perak, baru-baru ini.

  Gerik, 24 Julai - Sebanyak 13 buah Kolej Komuniti di Negeri Perak berjaya mengumpulkan sebanyak RM 5,164.69 untuk di salurkan dalam Tabung Bantuan Rakyat Palestin

  Tabung yang dilancarkan oleh Pengarah Kolej Komuniti Gerik, itu sejak tiga minggu telah diserahkan kepada wakil Aqsa Syarif Berhad dalam Majlis Kerjasama Kolej Komuniti Negeri Perak - Pertubuhan Ikram dan Iftar Jamaie di Gerik, baru-baru ini.

  Pengarah Bahagian Pembangunan Akademik dan Pendidikan Berterusan Jabatan Pengajian Kolej Komuniti, Wan Izni Rashiddi Mohd. Razalli telah menyerahkan sumbangan tersebut kepada Adlan Ubat.

  Program berbentuk kerjasama strategik yang dianjurkan oleh Kolej Komuniti Gerik itu berjaya mengumpulkan 450 peserta yang terdiri daripada pelajar Kolej Komuniti Gerik, pengarah-pengarah Kolej Komuniti Negeri Perak dan wakil daripada Pertubuhan Ikram.

  Pengarah Kolej Komuniti Gerik, Mohd. Azli Adnan berkata, program Iftar Jamaie dan majlis kolaborasi ini merupakan salah satu pengisian sempena Ramadan dan sambutan Syawal tahun ini. Pelbagai program menarik dijalankan dalam usaha membentuk akhlak pelajar kolej komuniti antaranya tadarus al-Quran pada setiap hari, ceramah keagamaan.

  "Kita juga sepatutnya tidak lupa kepada nasib saudara seagama kita yang kurang bernasib baik termasuklah saudara kita di Palestin yang kini berdepan dengan keganasan musuh Islam yang sentiasa memburu mereka setiap masa di tengah-tengah tembakan dan bedilan musuh", katanya.

  Sementara itu, pertukaran sijil kerjasama antara Kolej Komuniti Negeri Perak dan badan NGO Pertubuhan Ikram turut dilaksanakan. Ini menunjukkan bahawa hubungan antara kolej komuniti dan pelbagai agensi tidak terbatas kepada program akademik semata-mata tetapi juga melibatkan pelbagai aktiviti lain termasuklah berbentuk kemasyarakatan.

  © Utusan Melayu (M) Bhd
 • 400 pelajar Kolej Komuniti berhimpun bela mangsa MH17

   

  mh17

   

  Najib Tun Razak bersama sukarelawan yang hadir sebagai memberi sokongan kepada komitmen negara dalam tragedi MH17 di pekarangan Parlimen, semalam. - Ihsan China Press

  KUALA LUMPUR 23 Julai - Sebanyak 400 pelajar dari beberapa institusi pengajian tinggi berhimpun di luar bangunan Parlimen hari ini sebagai tanda sokongan kepada kerajaan dalam usaha menuntut pembelaan terhadap kesemua mangsa pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH17 yang dipercayai ditembak jatuh di bahagian timur Ukraine, Khamis lalu.

  Mereka yang merupakan penuntut kolej komuniti sekitar Selangor dan Kuala Lumpur serta Institut Pendidikan Guru (IPG) Kampus Ilmu Khas tiba di situ seawal pukul 9 pagi untuk mengumpul tandatangan daripada orang ramai, pasukan keselamatan, para pemimpin dan Ahli Parlimen yang hadir untuk Sidang Dewan Rakyat.

  Hadir bersama kumpulan tersebut adalah anak Perdana Menteri, Norashman Razak Najib yang turut membawa sepanduk tertera kata-kata sokongan kepada kerajaan dan kesemua keluarga mangsa.

  Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak turut singgah selama beberapa minit untuk bersalaman dan beramah mesra dengan golongan belia itu sebelum memasuki Parlimen.

  Pensyarah IPG Kampus Ilmu Khas, Musthapa Kamal Ahmad Kassim berkata, kumpulan pelajar dari institusi itu sepatutnya perlu menghadiri kelas pagi ini namun diberi kebenaran untuk datang memberi sokongan kepada kepimpinan negara dalam menghadapi insiden MH17.

  "Kami datang sejak awal pagi untuk memberi sokongan moral kerana hanya ini caranya untuk kami bersama keseluruhan rakyat dan pemimpin kita dalam mencari kebenaran terhadap insiden MH17," katanya ketika ditemui di sini.

  Seorang pelajar, Siti Sarah Mohd. Marzuki, 20, berkata, dia turut berasa sedih dengan kejadian yang menimpa pesawat MH17 sehingga membunuh kesemua 298 orang di dalamnya dan sentiasa berdoa agar urusan menuntut pembelaan terhadap mangsa dipermudahkan.

  "Saya sangat bersimpati kerana ketika Malaysia masih bersedih dengan kehilangan MH370, kali ini, MH17 pula terhempas di Ukraine dan membunuh semua penumpang serta anak kapal.

  "Jadi, bila ada peluang untuk memberi sokongan kepada pimpinan kerajaan, saya tidak melepaskan peluang untuk menyertainya kerana bantuan moral seperti ini sangat diperlukan ketika ini," katanya.

  Dalam himpunan tersebut, kesemua pelajar turut mengedarkan lencana dan bendera Malaysia kepada orang ramai untuk dikibarkan sebagai tanda sokongan.

 • IKLAN JAWATAN KOSONG

   

  Sesiapa berminat mengisi jawatan kosong di bawah, dialu-alukan hadir terus ke sesi temuduga yang akan dijalankan seperti berikut:-

  TARIKH: 23 JULAI 2014 (RABU)
  MASA: 8.30 PAGI
  TEMPAT: BILIK PERSIDANGAN, KOLEJ KOMUNITI KUALA LANGAT

  Jawatan 1 :
  Tenaga Pengajar Bahasa Inggeris (1 orang) -
  Kelulusan Ijazah (TESL)

  Jawatan 2 :
  Tenaga Pengajar Pengajian Islam (1 orang)
  Kelulusan Ijazah Pengajian Islam
  Keutamaan diberikan kepada calon lelaki

  Jawatan 3 :
  Tenaga Pengajar Perniagaan/Pemasaran/Perakaunan (1 orang)
  Kelulusan Ijazah Perakaunan/Pemasaran/Perniagaan/Teknologi Maklumat
  Calon yang berkebolehan dalam pemasaran, komputer dan grafik diberi keutamaan

  Jawatan 4 :
  Tenaga Pengajar Multimedia Kreatif (1 orang)
  Calon hendaklah mempunyai kelulusan dalam bidang Multimedia Kreatif :
  • Reka Bentuk Animasi (2D/3D)
  • Reka Bentuk Grafik, Pengiklanan
  • Visual Effects
  • Produksi Audio dan Video,2D/3D
  Calon yang boleh melukis akan diberi keutamaan.

  Jawatan 5 :
  Pembantu Tadbir/Kerani (1 orang)
  Kelulusan SPM

  Syarat Kelayakan:
  - Warganegara Malaysia
  - Umur tidak kurang 21 tahun
  - Mempunyai Sijil yang diiktiraf atau setara

  Nota :

  i) Tawaran ini hanyalah secara KONTRAK selama 3 BULAN dan TIDAK AKAN DISERAP ke Jatawan tetap.
  ii) Sila bawa resume dan sijil asal semasa hadir temuduga tersebut. Pakaian adalah sopan.

  iii) Gaji dibayar pada hari bekerja sahaja berdasarkan kelayakan berikut:-
  Ijazah – RM100/hari
  SPM – RM54/hari

  *Sila hubungi Pn. Nursyuhadah Binti Yahya di talian 03-31202030 untuk keterangan lebih lanjut.

 • Sesi ramah mesra warga JPKK bersama Dato' Amir bin Md Noor

  ramah mesra

 • DIPLOMA KOLEJ KOMUNITI

   

  22 hari lagi! ANDA graduan kolej komuniti?? ANDA berpeluang untuk menyambung pengajian diploma?? Diploma bagi kursus yang mana? Tunggu pengumuman permohonan pada 10 Ogos 2014. Jom kongsi info ini bersama rakan-rakan yang lain dan pastikan ANDA 'follow' www.facebook.com/jpkkonline untuk maklumat yang terkini tentang pengajian di Kolej Komuniti.

  dip10ogos

 • Majlis Pelancaran Kempen Cegah Denggi & Pelancaran Sumbangan Tabung Kemanusiaan Gaza Siri ke-2 peringkat Kolej Komuniti Wilayah Selangor


  Majlis Pelancaran Kempen Cegah Denggi & Pelancaran Sumbangan Tabung Kemanusiaan Gaza Siri ke-2 peringkat Kolej Komuniti Wilayah Selangor di KK Kuala Langat oleh YBhg Dato' Amir bin Md. Noor, Ketua Pengarah JPKK, KPM

  KKKL Sentuhan Kasih Ramadhan

   

 • TAHNIAH : 3 Pelajar Kolej Komuniti Ke Hanoi, Vietnam

  kk hanoi

 • Seminar Kebangsaan Majlis Dekan-Dekan Pendidikan IPTA 2014

  seminar kebangsaan majlis dekan2 pendidikan IPTA 2014

 • BRISK - Program Ole-ole Ramadhan 2014

  ole

 • 85% graduan Kolej Komuniti tahun lalu dapat kerja

  85persen

 • Seminar Kebangsaan Majlis Dekan-Dekan Pendidikan IPTA 2014

   

  seminar kebangsaan majlis dekan2 pendidikan IPTA 2014

  Seminar Kebangsaan Majlis Dekan-Dekan Pendidikan IPTA 2014

  25 hingga 26 September 2014 (Khamis dan Jumaat)

  Anjuran : Fakulti Pendidikan , Universiti Malaya (UM)

 • Seminar Kebangsaan Majlis Dekan-Dekan Pendidikan IPTA 2014

   Seminar Kebangsaan Majlis Dekan-Dekan Pendidikan IPTA 2014

  25 hingga 26 September 2014 (Khamis dan Jumaat)

  Anjuran : Fakulti Pendidikan, Universiti Malaya


  seminar kebangsaan majlis dekan2 pendidikan IPTA 2014

 • Kenyataan Media oleh Pejabat KPPM berkaitan Penipuan Kemasukan Ke Sekolah Sukan Malaysia

  ssm

 • PROGRAM SUKAN MINI YB MENTERI PENDIDIKAN II BERSAMA WARGA SPT 2014

   SUKAN MINI 2014SUKAN MINI SPT 2014

  TAHNIAH! kepada para pemenang di program Sukan Mini YB Menteri Pendidikan II Bersama Warga SPT 2014 yang telah berlangsung pada 26 Jun 2014 (Khamis) bertempat di Gelanggang Luar, SPT (KPM).

  Program ini telah menghimpunkan seramai lebih 400 orang warga SPT dan para pemenang layak untuk dipertimbangkan mewakili Kementerian di Kejohanan Sukan Staf Antara Universiti Malaysia (SUKUM 39) 2014 pada 13 hingga 23 Ogos 2014 bertempat di Universiti Teknologi Malaysia (UTM), Johor.

  Majlis penutup & penyampaian hadiah telah disempurnakan oleh YB. Dato' Seri Idris Jusoh, Menteri Pendidikan II, KPM.


  ***KEPUTUSAN AKHIR***

  BOLA JARING
  Tempat ke-3  : JPKK

   

  PETANQUE TRIPLE
  Johan   : JPKK (A)

  BOLA TAMPAR (L/ W)

  i)Naib Johan : JPKK (LELAKI)

  ii)Johan   : JPKK (WANITA)

  PING PONG (L/ W)

  Tempat ke-3 : Aizzi Shakir Bin Abd Kadir - (JPKK)

   

   

   

   

   


 • Bubur Lambuk "Sea Food Special" KKBD

   

  Bubur Lambuk Sea Food Special sempena Khatam Quran,Sumbangan Bantuan Ramadhan utk Pelajar KKBD 

 • Kolej Komuniti,MMAM anjur program Expert Marine

  Sumber : Artikel Berita Harian, sisipan SKOR 17 Julai 2013

 • Lawatan Kerja Delegasi Brunei Darussalam ke KK Jelebu

  Pada 15 Julai 2013 yang lalu, Kolej Komuniti Jelebu dengan berbesar hati telah menerima kunjungan Lawatan Kerja Delegasi daripada Pusat Pembangunan Belia Negara Brunei Darussalam.

   

  Ketibaan Delelgasi Brunei disambut oleh Pengarah KK Jelebu, En Mohd Rahim Bin Mahmood

  Pengarah KK Jelebu menyampaikan cenderahati kepada wakil dari Delegasi Brunei

  Bergambar kenangan bersama Delegasi Brunei Darussalam

 • Kunjungan YB Datuk Mary Kain Ching ke KK Tawau, Sabah

   

  Pada 13 Julai 2013 (Sabtu) yang lalu, Kolej Komuniti Tawau menerima kunjungan dari YB Datuk Mary Yap Kain Ching bersama rombongan, Timbalan Menteri Pendidikan I Merangkap Ahli Parlimen P190 Tawau. Kunjungan ini sempena perbincangan Karnival My3L Peringkat Negeri Sabah yang akan diadakan di TAWAU.

  Ketibaan YB Datuk Mary disambut mesra oleh Pengarah dan Staff KK Tawau

  YB Datuk Mary menerima cenderahati dari KK Tawau

 • Majlis Menyambut Kontijen Negara Pertandingan Kemahiran Dunia (WSC) 2013 - 9 Julai 2013

   

  Majlis Menyambut Kontijen Negara Pertandingan Kemahiran Dunia (WSC) 2013 telah diadakan di KLIA pada 9 Julai 2013. Majlis ini telah dirasmikan oleh Menteri Sumber Manusia, YB Datuk Richard Riot Jaem. Kontijen Malaysia telah menerima 9 medallion of excellence secara keseluruhan daripada 14 bidang yang diceburi.

  Manakala wakil dari Kolej Komuniti, Saudara Ooi Chian Jian telah mendapat tempat ke-8 daripada jumlah keseluruhan 26 penyertaan dari seluruh dunia dan merangkul tempat pertama di kalangan para peserta ASEAN dengan menewaskan peserta Pingat EMAS di ASC Jakarta. Tahniah kami ucapkan kepada Saudara Ooi Chian Jian.


  Menteri Sumber Manusia menyampaikan pingat kepada Saudara Ooi Chian Jian

  Bergambar bersama kontijen kemahiran Malaysia yang baru tiba dari Jerman di KLIA

  Tahniah buat Saudara Ooi Chian Jian 


 • Utusan (03.07.2013) - Perkongsian Peranan Pendidik

  Perkongsian Peranan Pendidik

 • 1,109 graduan Kolej Komuniti terima Sijil

   utusan kk 110 skk

  KUANTAN 30 Jun - Seramai 1,109 graduan menerima sijil masing-masing pada Majlis Konvokesyen Kolej Komuniti Wilayah Timur yang diadakan di Dewan Jubli Perak Sultan Ahmad Shah di sini hari ini.

  Kesemua sijil berkenaan disampaikan oleh Ketua Pengarah Jabatan Pengajian Kolej Komuniti, Amir Mohd. Noor dan dihadiri oleh barisan pengarah kolej berkenaan dari Pahang, Terengganu dan Kelantan.

  Dalam majlis itu, sebanyak 21 graduan dipilih sebagai penuntut cemerlang mengikut bidang yang diikuti di kolej berkenaan.

  Amir dalam ucapannya berkata, negara amat memerlukan graduan yang menyeluruh dan seimbang dengan menggunakan keupayaan, potensi dan bakat diri untuk membawa kecemerlangan negara.

  Menurut beliau, harapan negara terhadap mereka amat tinggi kerana golongan itu akan bertanggungjawab untuk menguruskan pembangunan pada masa depan.

  "Jatuh atau bangunnya sistem masyarakat serta industri keseluruhannya akan banyak dipengaruhi oleh graduan yang diharap dapat membimbing, memimpin keluarga, masyarakat, industri dan generasi akan datang," kata beliau.

  Menurutnya, pelbagai usaha perlu diteruskan untuk meningkatkan imej kolej tersebut bagi menarik lebih ramai lepasan sekolah dan komuniti setempat mengikuti pengajian di situ.

  Kata Amir, pengurusan kolej di kawasan Parlimen terbabit perlu komited untuk menjadi pemacu pembangunan modal insan, melahirkan lulusan berkemahiran mengikut kehendak industri serta menguasai teknologi yang dapat memperbetulkan persepsi awam terhadap kolej berkenaan.

  "Jalinan bersama syarikat swasta dan industri perlu diperhebatkan. Kerjasama tersebut diharap mampu membina reputasi dan jenama bagi meletakkan kolej ini antara institusi pengajian tinggi terbaik negara," ujarnya.

  Sumber Utusan : 

  http://www.utusan.com.my/utusan/Pahang/20130701/wp_02/1109-graduan-Kolej-Komuniti-terima-sijil

 • Kolej Komuniti sasar lebih ramai lepasan sekolah ikut program kemahiran

  Kolej Komuniti sasar lebih ramai lepasan sekolah ikut program kemahiran

 • Kejutan Kolej Komuniti di Anugerah Raja Zarith Sofiah

  Kejutan Kolej Komuniti di Anugerah Raja Zarith Sofiah

 • Prosedur Pembayaran Balik Tabung Pinjaman Pelajaran

 • SENARAI NAMA PESERTA PPK FASA 2 OGOS 2012

   

  Unit Latihan, BDPK ingin memaklumkan bahawa Kursus PPK Fasa-2 akan dilaksanakan pada 5 Ogos - 10 Ogos 2012. Surat panggilan kursus akan difakskan dan tuan /puan boleh mendapatkan Surat panggilan beserta Senarai Edaran melalui link di bawah:

  1. Surat Panggilan Kursus PPK

  2. Senarai Edaran (DIKEMASKINI 3 OGOS 2012, 4:05 PM)

  3. Senarai Edaran TNA IN IMPROVING TVET (DH48 & DH 52)

  Untuk makluman, Senarai Peserta untuk Kursus PPK Sesi September akan diedarkan pada bulan Akhir Ogos 2012.

  Bagi Lantikan 2010 ke atas, Unit Latihan dalam proses untuk selesaikan dalam tempoh terdekat.

 • SENARAI NAMA PESERTA PPK FASA 2 OGOS 2012 (2)

   

  Unit Latihan, BDPK ingin memaklumkan bahawa Kursus PPK Fasa-2 akan dilaksanakan pada 5 Ogos - 10 Ogos 2012. Surat panggilan kursus akan difakskan dan tuan /puan boleh mendapatkan Surat panggilan beserta Senarai Edaran melalui link di bawah:

  1. Surat Panggilan Kursus PPK

  2. Senarai Edaran (KEPUTUSAN SAH & MUKTAMAD)

  Untuk makluman, Senarai Peserta untuk Kursus PPK Sesi September akan diedarkan pada bulan Akhir Ogos 2012.

  Bagi Lantikan 2010 ke atas, Unit Latihan dalam proses untuk selesaikan dalam tempoh terdekat.

 • SENARAI NAMA PESERTA PPK FASA-2, UNTUK SESI OGOS 2012

  EXPIRED

 • PENILAIAN KURSUS PPK FASA 2

  Semua Peserta Program Pembangunan Kemahiran (PPK),

  Semua pensyarah yang telah menjalani Kursus PPK dimohon untuk mengisi borang penilaian kursus secara online melalui link di bawah:

  Borang Penilaian Kursus PPK

  Tujuan penilaian kursus ini adalah untuk mengenalpasti sejauh mana keberkesanan kursus PPK yang telah dihadiri dapat membantu meningkatkan kemahiran tuan / puan dalam proses Pengajaran dan Pembelajaran serta aplikasi di tempat kerja. Selain itu, penilaian ini juga dapat membantu Unit Latihan mengenalpasti penyedia latihan yang cemerlang atau sebaliknya.

  Sekian, terima kasih.

   

  Unit Latihan, BDPK

  Jabatan Pengajian Kolej Komuniti

 • Pertandingan Animasi LIFE@CC


  Sinopsis
  :

  Penceritaan tentang peluang/kemudahan/keberhasilan kolej komuniti kepada komuniti/masyarakat setempat.

  Makluman:

  Sila dapatkan Borang dan syarat-syarat Pertandingan dengan klik di bawah.

  Borang Penyertaan

  Syarat pertandingan.

 • KEPUTUSAN SEBUTHARGA BIL 10 /2012

  BUTIRAN KEPUTUSAN TAWARAN SEBUTHARGA DI JABATAN PENGAJIAN KOLEJ KOMUNITI, KPT.
  Bil. 10/2012

  BIL

  SEBUTHARGA/PERKARA

  SYARIKAT BERJAYA

  1.

  (KPT/JPKK/BKP(S) 400-3/1 SH25/2012)
  Sebutharga Membekal, Menghantar, Memasang, Mengujilari dan   Mentauliah Peralatan Mesin Konvensional untuki Kolej Komuniti Taiping, Kementerian Pengajian Tinggi   Malaysia.

  BSM MACHINERY TRADING SDN BHD

  2.

  (KPT/JPKK/BKP(S) 400-3/1 SH29/2012)
  Sebutharga Membekal, Menghantar dan   Memasang Peralatan Pelancongan bagi Kursus Modular Sijil Pemanduan Pelancongan Bandar di Kolej Komuniti Sandakan, Kementerian Pengajian Tinggi   Malaysia.

  JASA INFRA SDN BHD

  3.

  (KPT/JPKK/BKP(S) 400-3/1 SH30/2012)
  Sebutharga Membekal, Menghantar dan   Memasang Peralatan Elektrik bagi Kursus Modular Sijil Pendawaian Permukaan di Kolej Komuniti Sandakan, Kementerian Pengajian Tinggi   Malaysia.

  METRO CABARAN SDN BHD

  4.

  (KPT/JPKK/BKP(S) 400-3/1 SH31/2012)
  Sebutharga Kerja-kerja Pengubahsuaian dan Naiktaraf Makmal Komputer di Kolej Komuniti Pasir Gudang Johor, Kementerian Pengajian Tinggi   Malaysia.

  AZINDA ENTERPRISE

  5.

  (KPT/JPKK/BKP(S) 400-3/1 SH32/2012)
  Sebutharga Kerja-kerja Pengubahsuaian Dalaman dan Naiktaraf Ruang Pejabat Serta Kerja-kerja Berkaitan di aras 6 & 7, Jabatan Pengajian Kolej Komuniti, Kementerian Pengajian Tinggi   Malaysia.

  JOMAN ENTERPRISE

  6.

  (KKRP/SH/12(004))
  Sebutharga Perkhidmatan kawalan Keselamatan di Kolej Komuniti Rompin, Kementerian Pengajian Tinggi   Malaysia.

  BB KAWALAN SDN BHD

 • KEPUTUSAN SEBUTHARGA BIL 9 /2012

  BUTIRAN KEPUTUSAN TAWARAN SEBUTHARGA DI JABATAN PENGAJIAN KOLEJ KOMUNITI, KPT.
  Bil. 9/2012

  BIL

  SEBUTHARGA/PERKARA

  SYARIKAT BERJAYA

  1.

  (KPT/JPKK/BKP(S) 400-3/1 SH17/2012)
  Sebutharga Membekal, Menghantar Toner   Pencetak dan Faks di Jabatan Pengajian Kolej Komuniti,   Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia

  ALLMAX VISION (M) SDN BHD

  2.

  (KPT/JPKK/BKP(S) 400-3/1 SH23/2012)
  Sebutharga Membekal, Menghantar dan   Memasang Peralatan Elektrik bagi Kursus Modular Sijil Pendawaian Permukaan di Kolej Komuniti Padang Terap, Kementerian Pengajian Tinggi   Malaysia.

  SULITE ENTERPRISE

  3.

  (KPT/JPKK/BKP(S) 400-3/1 SH26/2012)
  Sebutharga Membekal, Menghantar dan   Memasang Peralatan Automotif bagi Kursus Modular Sijil Servis Kenderaan Ringan di Kolej Komuniti Kluang Johor, Kementerian Pengajian Tinggi   Malaysia.

  GETINAS SDN BHD

 • PROGRAM PEMBANGUNAN KEMAHIRAN

  EXPIRED

 • Program Pembangunan Kemahiran (PPK) & Career Path Competency Matrix (CPCM)

  EXPIRED

 • Persidangan CiETVET 2012

   

  Persidangan CiETVET 2012

  Dimaklumkan bahawa satu persidangan kebangsaan Penyelidikan dan inovasi dalam Sistem Pendidikan dan Latihan Teknikal dan Vokasional 2012 akan diadakan seperti ketetapan berikut :

  Anjuran:

  UniversitiTun Hussein Onn Malaysia (UTHM),

  Jabatan Pengajian Politeknik (JPP),

  Jabatan Pengajian KolejKomuniti (JPKK),

  Akademi Kepimpinan PengajianTinggi (AKEPT)

  Tarikh : 25 - 26 September 2012

  Tempat : Politeknik Nilai, Negeri Sembilan

  Untuk maklumat lanjut sila layari http://cietvet2012.uthm.edu.my/


  Pembiayaan CiETVET 2012

  Sukacita dimaklumkan Bahagian Penyelidikan dan Inovasi telah membuat ketetapan untuk membiayai pendaftaran peserta yang terpilih dalam sesi pembentangan bagi Persidangan Kebangsaan Penyelidikan Inovasi Dalam Sistem Pendidikan dan Latihan Teknikal dan Vokasional 2012 berkenaan, Sila hubungi Cr.Saifuddin Kumar Abdullah di talian 019-9691310/03-889919276 atau e-mel kepada sainash6565@hotmail.com" target="_blank">sainash6565@hotmail.com Alamat email ini dilindungi dari Spambot. Perlukan JavaScript untuk melihatnya

  Jemputan penyertaan sebagai pembentang atau peserta Persidangan penyelidikan dan Inovasi (PePIN) 2012

  Persatuan alumni UTHM (UTHMA) dam Politeknik Merlimau Melaka ( PMM) dengan kerjasama Pusat Kemajuan dan Hubungan Alumni, Centre of Advancement dand Alumni Relations (CARE) akan mengadakan Persidangan Penyelidikan dan Inovasi (PePIN) 2012 sepertimana ketetapan berikut:

  Tarikh: 15-16 Julai 2012 ( Ahad hingga Isnin)

  Masa: 8.30 pagi hingga 6.30 petang

  Tempat: politeknik Merlimau Melaka (PMM)

  Untuk maklumat lanjut sila rujuk kepada salinan iklan PePIN 12 di Jabatan masing-masing atau sila hubungi Unit Penyelidikan dan Inovasi PNS

Indeks Makluman