Portal Rasmi Jabatan Pendidikan Kolej Komuniti

 English peta laman
Filter
 • MAJLIS PENYERAHAN RUMAH KOMUNITI PARLIMEN TAWAU

  YB Dato' Seri Idris Jusoh, Menteri Kementerian Pendidikan Tinggi  menyerahkan  kunci Rumah Komuniti Parlimen Tawau kepada  Puan Norhayati binti Awang Aming di Kampung Ranggu Tawau. Rumah Komuniti Parlimen Tawau ini adalah hasil kerja gabungan para pensyarah dan pelajar-pelajar Kolej Komuniti Zon Sabah yang mengambil masa selama 27 hari untuk disiapkan dengan keluasan 20 kaki x 30 kaki.

 • MAJLIS PERASMIAN BANGUNAN CULINARY ARTS KOLEJ KOMUNITI TAWAU

  Kolej Komuniti Tawau (KKTS) Kementerian Pendidikan Tinggi melakar sejarah apabila bangunan baharu bagi program Culinary Arts telah siap dibina . Majlis perasmian bangunan baharu telah disempurnakan oleh YB Menteri Pendidikan Tinggi, Dato’ Seri Idris bin Jusoh pada 18 Ogos 2015 bertempat di Bandar Sri Indah , Tawau. Turut hadir bersama YB Timbalan Menteri Pendidikan Tinggi merangkap Ahli Parlimen P.190 Tawau, Datuk Mary Yap Kain Ching, YBhg. Ketua Pengarah Jabatan Pendidikan Kolej Komuniti, Dato’ Amir bin Md Noor, pegawai-pegawai kanan Kementerian Pendidikan Tinggi dan pengarah-pengarah Kolej Komuniti Zon Borneo.

   

 • MAJLIS PENYERAHAN RUMAH KOMUNITI PARLIMEN TAWAU & MAJLIS PERASMIAN BANGUNAN CULINARY ARTS KOLEJ KOMUNITI TAWAU

 • Majlis Konvokesyen Kolej Komuniti 2016 bagi negeri Perlis , Kedah dan Pulau Pinang

  13 Ogos 2016
  Majlis Konvokesyen Kolej Komuniti 2016 bagi negeri Perlis , Kedah dan Pulau Pinang


  Majlis disempurnakan YBhg Datin Seri Dato' Hajah Shamsiah M Yassin mewakili YB Dato' Seri Dr. Shahidan Kassim, Menteri di Jabatan Perdana Menteri

   

   

   

 • Perbincangan JPKK, Cosmopoint & KLMUC

  Perjumpaan antara YBhg. Dato' Amir Md Noor, Ketua Pengarah ‪Jabatan Pendidikan Kolej Komuniti‬ bersama En. Mohamad Kamal Bin Nawawi ,Ketua Pegawai Eksekutif, Cosmopoint Sdn. Bhd. bagi perbincangan mengenai peluang pelajar kolej komuniti‬ ke Kolej Cosmopoint & KLMUC.

   

   

   

 • Pertandingan KK Gaya Merdeka 2016

  Terbuka kepada semua warga Kolej Komuniti.

  Syarat-syarat pertandingan:
  1. Follow akaun instagram @bpp_jpkk
  2. Gambar atau video melambangkan konsep sehati sejiwa dan berlatarbelakang tempat bersejarah di Malaysia.
  3. Gambar wefie (selfie beramai-ramai) atau;
  4. Video yang diambil menggunakan aplikasi Boomerang.
  5. Upload gambar wefie atau video di Instagram.
  6. Hashtag:
  #kkgayamerdeka2016 
  #kksehatisejiwa 
  #kksoaringupwards 
  #<nama tempat bersejarah tersebut>
  #kkwefie2016 <bagi penyertaan gambar>
  #kkvideo2016 <bagi penyertaan video>

  7. Tarikh tutup penyertaan pada 16 September 2016, jam 12.00 tengah malam.
  8. Pemenang akan diumumkan pada 23 September 2016.

  p/s: Pesanan penganjur:
  1. Pastikan gambar atau video yang dimuatnaik dan dikongsi tidak menyentuh sensitiviti agama, bangsa dan negara.
  2. Setiap gambar atau video yang dikongsi adalah di bawah tanggungjawab masing-masing.
  3. Penganjur berhak menggunakan gambar atau video yang telah dikongsi untuk tujuan promosi, iklan dan sebagainya.
  4. Keputusan penganjur adalah muktamad.

 • Konvokesyen Kolej Komuniti 2016 Wilayah Timur

  Sekitar Majlis Konvokesyen Kolej Komuniti 2016 yang telah diadakan pada 6 Ogos 2016 bertempat di Bukit Gambang Resort, Pahang. Majlis ini disempurnakan oleh YB Dato' Seri Idris Jusoh, Menteri Pendidikan Tinggi  dan turut hadir YBhg. PPj Kehormat (PA) Dato' Amir Md Noor, Ketua Pengarah Jabatan Pendidikan Kolej Komuniti.
   
  Majlis Konvokesyen Kolej Komuniti 2016 yang melibatkan negeri Pahang, Terengganu dan Kelantan ini telah melahirkan sebanyak 1,415 orang graduan dalam pelbagai bidang dari 15 buah kolej komuniti. Tahniah diucapkan kepada para graduan di atas kejayaan, daya usaha, kegigihan dan kesabaran dalam mengharungi dunia pembelajaran di kolej komuniti.
   
   
 • Tahniah & Selamat Datang

 • Majlis Konvokesyen Kolej Komuniti 2016 - Pahang,Terengganu, Kelantan

  Buat semua bakal graduan yang akan menghadiri Majlis Konvokesyen Kolej Komuniti 2016 bagi negeri Pahang, Terengganu & Kelantan , Semoga ANDA selamat tiba ke destinasi dan hati-hati di jalanraya.

 • Terima Kasih & Tahniah

  4 Ogos 2016

  Kami warga JPKK dan Kolej Komuniti Malaysia ingin merakamkan ucapan terima kasih kepada YBhg. Dato' Seri Ir. Dr. Zaini Ujang atas segala sumbangan sepanjang berkhidmat sebagai Ketua Setiausaha Kementerian Pendidikan Tinggi. Tahniah juga diucapkan atas pelantikan Ketua Setiausaha Kementerian Tenaga, Teknologi dan Inovasi.

 • Tahniah KK Jelebu

  Sekalung tahniah kepada pelajar-pelajar dan pensyarah ‪Kolej Komuniti Jelebu atas kejayaan memenangi pingat Gangsa bagi Kategori Perekacipta Harta Intelek- Pelajar Institusi Kemahiran atau setaraf di Majlis Anugerah Harta Intelek Negara Sempena Hari Harta Intelek Negara 2016, 2 Ogos 2016, Dewan Merdeka, PWTC

 • Majlis Malaysia Micro Film Competition Gala Awards 2016

  30 Julai 2016.


  Majlis Malaysia Micro Film Competition Gala Awards 2016.


  Tahniah buat kolej komuniti kuching‬ yang berjaya mendapat Naib Johan dengan filem pendek yang bertajuk 'Sehari'

  ‪Kolej Komuniti Kuala Terengganu‬ dan Kolej Komuniti Selayang‬ juga turut memenangi anugerah bagi 2 kategori yang dipertandingkan.

   

   

   

   

   

 • JABATAN PENDIDIKAN KOLEJ KOMUNITI DAN MMC GAMUDA LAHIR GRADUAN PENUHI KEPERLUAN INDUSTRI

  Pelajar-pelajar lulusan dari kolej komuniti mempunyai peluang yang lebih cerah untuk mendapatkan pekerjaan yang mempunyai kemahiran bagi memenuhi permintaan dalam pembangunan negara dan industri pembinaan tempatan.

  Kemahiran dan pengalaman yang dimiliki melalui latihan amali selain daripada pembelajaran di dalam kelas yang ditimba di kolej komuniti tersebut amat berharga untuk membantu pelajar-pelajar maju ke hadapan dalam industri kemahiran dan pembinaan tempatan yang diceburi.

  Menyedari peluang ini dan untuk mengatasi kekurangan tenaga kerja mahir ini, Jabatan Pendidikan Kolej Komuniti telah bercadang bekerjasama dengan MMC Gamuda KVMRT (T) Sdn Bhd pada tahun 2013 untuk menawarkan program perintis internship bagi kursus Tunnel Mechanic dan Tunnel Electrician.

  Untuk program perintis ini, 17 pelajar yang terdiri daripada 10 pelajar Kolej Komuniti Sabak Bernam dan 7 dari Kolej Komuniti Kuantan telah mendaftar untuk menyertai program perintis ini selama 3 semester, sepanjang 2 tahun kursus di kolej masing-masing.

  Pelajar-pelajar diberikan latihan amali di tapak pembinaan serta di dalam kelas di Akademi Latihan Terowong MMC-Gamuda di Kota Kemuning, berdasarkan subjek-subjek elektrikal dan mekanikal. 

  Akademi Latihan Terowong tersebut  telah ditubuhkan khas untuk memenuhi keperluan kemahiran terowong dan kepakaran untuk Mass Rapid Transit (MRT) projek dan bertujuan untuk meningkatkan pengetahuan, kemahiran dan prestasi pekerja dalam industri pembinaan tempatan.

  Hari ini, pelajar-pelajar tersebut telah menerima sijil tamat latihan di satu majlis Konvokesyen Program Internship Kolej Komuniti - MMC Gamuda, yang dirasmikan oleh Menteri Pendidikan Tinggi, YB Dato’ Seri Idris Bin Jusoh.

  Majlis itu juga dihadiri oleh YBhg Dato’ Lin Yun Ling Pengarah Urusan Kumpulan, Gamuda Berhad, YBhg Dato’ Ir Paul Ha, Pengarah, MMC Gamuda KVMRT (T) Sdn Bhd, YBhg Dato’ Haji Azmi bin Mat Nor, Pengarah, MMC-Gamuda dan ibubapa kepada pelajar-pelajar tersebut.

   

 • Konvokesyen Kolej Komuniti Selangor 2015

  Corat-coret Majlis Konvokesyen Kolej Komuniti Selangor 2015 yang telah diadakan pada 22 Ogos 2015 bertempat di MAEPS, Serdang.

 • Perhimpunan Bulanan JPKK Sempena Sambutan Bulan Kemerdekaan

   

  Perhimpunan bulanan ‪Jabatan Pendidikan Kolej Komuniti‬ sempena Sambutan Bulan Kemerdekaan telah diadakan pada 20 Ogos 2015 di ruang legar Pejabat Ketua Pengarah JPKK.

  Perhimpunan ini telah dihoskan oleh Bahagian Peperiksaan dan Penilaian JPKK.

   

   

   

 • Pra Pelancaran Sipma 2015

  Majlis Pra Pelancaran Kejohanan Sukan Institusi Pendidikan Malaysia (SIPMA) kali keenam dirasmikan oleh YB Datuk Mary Yap Kain Ching, Timbalan Menteri Pendidikan Tinggi,

  majlis diadakan PADA 18 Ogos 2015  di Dewan Za’ba, Kementerian Pendidikan Tinggi

  7 acara yang akan dipertandingkan dalam kejohanan ini. Antaranya Olahraga, Renang, Tenpin Boling, Badminton, Skuasy, Hoki dan Bola Sepak dengan 276  jumlah pingat. 

  Sebagai rangka mempromosikan SIPMA 2015 di Perlis ,  program jelajah berbasikal akan dilaksanakan pada  Hari Sukan Negara ,

  10 Oktober 2015 dan Duli Yang Teramat Mulia Raja Muda Perlis Tuanku Syed Faizuddin Putra Ibni Tuanku Syed Sirajuddin Jamalullail telah berkenan mencemar

  duli bagi merasmikan Program Jelajah  tersebut.

  Perasmian SIPMA 2015 dijadualkan akan diadakan pada 21 November 2015 di Stadium Universiti Malaysia Perlis UNIMAP.

  Duli Yang Teramat Mulia Raja Muda Perlis Tuanku Syed Faizuddin Putra Ibni Tuanku Syed Sirajuddin Jamalullail dijangka akan  mencemar duli merasmikan majlis perasmian berkenaan.

  Kemuncak kejohanan adalah Majlis Penutupan akan disempurnakan  oleh Dato’ Seri Idris Jusoh  Perlis juga akan diadakan di lokasi yang sama pada 27 November 2015.

   

 • Majlis Konvokesyen Kolej Komuniti Wilayah Utara 2015

  Majlis Konvokesyen Wilayah Utara telah diadakan di Dewan Millenium Kepala Batas, Pulau Pinang pada 15 hingga 16 Ogos 2015

 • Majlis Konvokesyen Kolej Komuniti Terengganu Pahang Kelantan 2015

   

 • Tahniah JPKK Memperoleh 4 Bintang

  Tahniah buat warga Jabatan Pendidikan Kolej Komuniti, hasil dari mesyuarat Exit Conference Pengauditan Pengurusan Kewangan Berdasarkan Indeks Akuntabiliti (AI) tahun 2014 JPKK, adalah dimaklumkan JPKK telah mendapat 4 Star iaitu markah melebihi 90%.

 • ACET2015

  Empowering Youth Through Relevant Education and Training for Employment presented by Dato Amir Md Noor, Director General Department of Community College Education

 • Kolej Komuniti bekal tenaga mahir untuk industri berimpak tinggi

 • Meluaskan akses meningkatkan ekuiti pengajian tinggi

   

  Keratan akhbar Utusan Malaysia 29 Ogos 2014 :Meluaskan akses, meningkatkan ekuiti pengajian tinggi   

 • Majlis Anugerah Akademik Negara 2013

  Majlis Anugerah Akademik Negara 2013

   

  Tarikh : 2 September 2014 (Selasa)

  Masa : 11.30 pg - 2.00 petang

  Lokasi : Dewan Putra A, Pusat Konvensyen Putrajaya (PICC)

 • Lawatan Delegasi ASEM ke Kolej Komuniti Selayang

  Kolej Komuniti Selayang telah menerima lawatan delegasi ASEM pada 26 Ogos 2014.

  Delegasi ASEM telah di bawa mengunjungi pelbagai booth yang disediakan.

  Delegasi ASEM
 • Kejohanan Grand Finale Petanque IPT 2014

  Keratan akhbar Berita Harian bagi Kejohanan Grand Finale Petanque IPT 2014 yang akan berlangsung di Arena Petanque Balok Pahang 4-7 September 2014

 • Kolej Komuniti Kuala Terengganu : Busana Saloma

   

  kkkt

  Kolej Komuniti Kuala Terengganu telah dipilih untuk bekerjasama dalam menyediakan busana bagi watak Saloma lakonan Nabila Huda arahan Melissa Saila di bawah produksi Kus Semangat Aktor.Seramai 10 org pelajar telibat di bawah seliaan pensyarah kolej,Encik Mohd Ehfan Ibrahim. Drama ini akan mula bersiaran pada 28 Ogos 2014 di Astro First Exclusive. ANDA berminat dalam bidang fesyen? Bagi permohonan online, sila layari www.jpkk.edu.my

 • Welcome to The Asia–Europe Meeting (ASEM) Delegates to SELAYANG COMMUNITY COLLEGE

   

  Welcome to The Asia–Europe Meeting (ASEM) Delegates to SELAYANG COMMUNITY COLLEGE 

  Date : 26.08.2014 (Tuesday)
  Venue : Selayang Community College
  Agenda : Lifelong Learning Tour
  33 International Participants

  15 countries involved :
  1)Korea
  2)Denmark 
  3)Czech Republic 
  4)Thailand 
  5)Japan 
  6)Singapore 
  7)Australia 
  8)Finland 
  9)India 
  10)Germany 
  11)Austria 
  12)Lithuania 
  13)China 
  14)Philippines 
  15)Latvia 

  ASEM

  WELCOME TO MALAYSIA

  INFO : The Asia–Europe Meeting (ASEM) was officially established in 1996 at the first summit in Bangkok, Thailand. ASEM is an interregional forum which consists of 28 members of the European Union (EU), the European Commission, the 10 members of ASEAN, the ASEAN Secretariat, China, Japan, and the Republic of Korea as of 2008,[1] India, Mongolia, and Pakistan, Australia, Russia and New Zealand as of 2010,[2] and as of 2012 Bangladesh, Norway, and Switzerland.

 • Majlis Pelancaran Bulan Kemerdekaan Peringkat Jabatan Pengajian Kolej Komuniti

   

  Majlis Pelancaran Bulan Kemerdekaan Peringkat Jabatan Pengajian Kolej Komuniti bertemakan "Disini Lahirnya Sebuah Cinta".

  Jabatan mengucapkan selamat menyambut bulan kemerdekaan kepada seluruh warga JPKK dan kolej komuniti.

  merdeka3 2

 • Jabatan Pengajian Kolej Komuniti Bertafakur Untuk MH17

  Kakitangan JPKK turut menyertai seruan bertafakur untuk seminit bagi memperingati tragedi MH17.

  Salam takziah diucapkan kepada keluarga mangsa yang terlibat.


 • Lawatan Delegasi Yemen ke Jabatan Pengajian Kolej Komuniti

  Lawatan Delegasi Yemen ke Jabatan Pengajian Kolej Komuniti

 • Lawatan Delegasi Yemen ke JPKK

  Sekitar Lawatan Delegasi Yemen ke JPKK dan sesi taklimat oleh Ketua Pengarah JPKK, Dato' Amir Md Noor

  yemen

   

 • TERENGGANU : Program Hari Bertemu Pelanggan KPM bilangan 3 / 2014

   

  Program Hari Bertemu Pelanggan KPM bilangan 3 / 2014 di Terengganu

  Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia,

  Adalah dimaklumkan bahawa Unit Komunikasi Korporat, Kementerian Pendidikan Malaysia sekali lagi akan menganjurkan Program Hari Bertemu Pelanggan KPM bilangan 3 / 2014 yang akan diadakan pada ketetapan berikut:

  TARIKH : 22 HINGGA 23 OGOS 2014
  TEMPAT : PUSAT DAGANGAN TERENGGANU (TTC),
  KUALA TERENGGANU, TERENGGANU.

  Semua dijemput hadir.

 • KKHL : Program Cahaya Kasih Ramadhan

   

  Program Cahaya Kasih Ramadhan anjuran Kolej Komuniti Hulu Langat dengan kerjasama Pertiwi Soup Kitchen antara Sisipan Varsiti, Berita Harian pada 14 Ogos 2014.

  kkhl

 • "Stepping into the college and making the country proud by the students"- Akhbar Tamil Malar

  tamil

 • Majlis Sambutan dan Jalinan Mesra Aidilfitri Jabatan Pengajian Kolej Komuniti dan Jabatan Pengajian Politeknik 2014

   

  Sekitar Majlis Sambutan dan Jalinan Mesra Aidilfitri Jabatan Pengajian Kolej Komuniti (JPKK) dan Jabatan Pengajian Politeknik(JPP) 2014 bertempat di Galeria PjH. Majlis turut dihadiri oleh Menteri Pendidikan 2 Dato' Seri Idris Jusoh , Timbalan Menteri Pendidikan Datuk Mary Yap Kain Ching, Timbalan Menteri Pendidikan 2 YB P Kamalanathan dan KSU 2 Datuk Seri Dr. Zaini Ujang, TKSU Datuk Nasir Mat Dam serta seluruh warga JPKK dan JPP.

   collage RAYA2014

 • BARU : Sijil Modular Kebangsaan Persediaan

   


  ANDA masih lagi belum mendapat tawaran untuk sambung pengajian? Keputusan SPM ANDA kurang memuaskan? Kini, kolej komuniti menawarkan program Sijil Modular Kebangsaan Persediaan untuk ke Program Sijil Kolej Komuniti ambilan khas September 2014. ANDA boleh mengisi borang secara online di laman sesawang www.jpkk.edu.my

  pengambilan

   

 • Program Tautan Muhibbah Wilayah Timur 2014

   

  Setinggi tinggi penghargaan kepada Ketua Pengarah Jabatan Pengajian Kolej Komuniti,YBhg Dato' Amir Md Noor atas kesudian bersama-sama warga Kolej Komuniti Wilayah Timur dalam Program Tautan Muhibbah Wilayah Timur 2014.

  YBhg Dato' Amir Md Noor bergambar bersama sebahagian kakitangan Kolej Komuniti Paya Besar selaku tuan rumah program.

  TAUTAN KASIH_1

  TAUTAN KASIH

 • HARI PERKABUNGAN NEGARA

  Untuk makluman semua, YAB Timbalan Perdana Menteri telahpun membuat kenyataan akhbar baru-baru ini bahawa pada hari JUMAAT,22 OGOS 2014, telah diisytiharkan sebagai HARI PERKABUNGAN NEGARA sejajar dengan ketibaan jenazah mangsa tragedi MH17 ke Malaysia.

  HARI PERKABUNGAN NEGARA ini adalah bertujuan menzahirkan rasa dukacita seluruh rakyat Malaysia ke atas mangsa tragedi tersebut. Sehubungan dengan itu, bersama-sama ini disertakan peraturan yang ditetapkan oleh Bahagian Istiadat dan Urusetia Persidangan Antarabangsa, JPM yang perlu dipatuhi dan dilaksanakan oleh semua semasa HARI PERKABUNGAN NEGARA pada  JUMAAT,  22 OGOS 2014,   iaitu : 

  Bendera Malaysia hendaklah dikibarkan separuh tiang di seluruh negara pada hari berkenaan; 

  Atas keperhatinan dan kerjasama Tuan / Puan dalam memastikan HARI PERKABUNGAN NEGARA berjalan dengan lancar, didahului dengan ucapan ribuan terima kasih.

  Sekian. 

  Sumber: Unit Komunikasi Korporat, Jabatan Perdana Menteri

 • Majlis Pelancaran Sambutan Bulan Kemerdekaan Dan Kibar Jalur Gemilang

   

  Majlis ini berlangsung pada 18 Ogos 2014 (Isnin) bermula 7.30 pagi di Perkarangan Istana Kehakiman, Putrajaya.

  jalur7

 • BH:Vokasional bukan lagi pilihan kedua

  vok

 • Karnival Jom Masuk U di UTM Skudai

   

  Karnival Jom Masuk U! di UTM. Pelbagai peluang pendidikan disediakan untuk menjana modal insan masa depan negara

  utm

 • Bukan laluan kedua

  Bukan ke2

 • Penutup Karnival Pengajian Tinggi Negara 2014 Jom Masuk U

   

  Penutup ‪Karnival Pengajian Tinggi Negara 2014 Jom Masuk U 

  Tarikh : 16-18 Ogos 2014 

  Masa : 9.00 pg - 6.00 petang

  Lokasi : Padang kawad UTM, Skudai.

  Jom datang ramai-ramai ke booth Kolej Komuniti.  Kami akan berada di booth 54-57.

  #kptn2014

    • Lebaran Qaseh 2014

   

  Program Lebaran Qaseh Kolej Komuniti 2014 Bersama Industri, Usahawan dan Komuniti telah diadakan pada 9 Ogos 2014 (Sabtu) bertempat di Kolej Komuniti Kepala Batas, Pulau Pinang. Majlis berkenaan telah disempurnakan oleh YB Dato' Seri Idris Jusoh, Menteri Pendidikan II.

 • Kolej Komuniti Bukit Beruang lancar semarak MERDEKA

  010814 020

 • Program Outreach 1Dream2U di LTA@KK Langkawi

   

  Program Outreach 1Dream2U ini di anjurkan oleh Bahagian Pengurusan Kemasukan Pelajar, Jabatan Pengajian Tinggi, Kementerian Pendidikan Malaysia (UPU) dengan kerjasama Jabatan Pengajian Kolej Komuniti. Program ini bertujuan untuk memberi pendedahan, hebahan dan maklumat berkaitan permohonan kemasukan ke IPTA/Politeknik Premier, Politeknik Konvensional/ METRO, Kolej Komuniti dan ILKA bagi lepasan SPM/Setaraf dan STPM/Setaraf.

  Program ini telah berlangsung dengan jayanya pada 22 Ogos yang lalu bertempat di perkarangan Langkawi Tourism Academy @ KK Langkawi dengan penyertaan lebih dari 500 peserta melibatkan Guru Bimbingan & Kaunseling, Guru-guru, pelajar-pelajar daripada SMK/ SMA/ SMBP/ SMKA/ SMV, Kolej Vokasional, Kolej Komuniti dan masyarakat setempat di sekitar Langkawi.

  Ketua Pengarah JPKK, En. Amir Bin Md Noor menyampaikan ucapan aluan seterusnya merasmikan program tersebut


 • KURUS PPK FASA 2 SEPT 2012

  SALAM 1MALAYSIA,

  KURSUS PPK FASA 2 SEPT 2012 AKAN BERMULA 2 SEPT 2012 INI. SEBANYAK 10 KURSUS PPK YG TELAH LULUS. MAKLUMAT TERPERINCI BERKENAAN KURSUS BOLEH DIDAPATI PADA LINK DI BAWAH

  MAKLUMAT KURSUS

 • KEPUTUSAN SEBUTHARGA BIL 12 /2012

  BUTIRAN KEPUTUSAN TAWARAN SEBUTHARGA DI JABATAN PENGAJIAN KOLEJ KOMUNITI, KPT.
  Bil. 12/2012

  BIL

  SEBUTHARGA/PERKARA

  SYARIKAT BERJAYA

  1.

  (KPT/JPKK/BKP(S) 400-3/1 SH47/2012)
  Sebutharga Perkhidmatan Kawalan Keselamatan di Kolej Komuniti Bukit Beruang dan Kolej Komuniti Kota Melaka, Kementerian Pengajian Tinggi.

  PERKASAFORCE SDN BHD

  2.

  (KPT/JPKK/BKP(S) 400-3/1 SH48/2012)
  Sebutharga Perkhidmatan Membersih Kawasan dan Mencuci Bangunan di Kolej Komuniti Pekan, Kementerian Pengajian Tinggi.

  TERAS SARI RESOURCES SDN BHD

  3.

  (KPT/JPKK/BKP(S) 400-3/1 SH49/2012)
  Sebutharga Perkhidmatan Kawalan Keselamatan di Kolej Komuniti Temerloh, Kolej Komuniti Bera dan Kolej Komuniti Lipis, Kementerian Pengajian Tinggi.

  WORKFORCE SECURITY SDN BHD

 • KEPUTUSAN SEBUTHARGA BIL 11 /2012

  BUTIRAN KEPUTUSAN TAWARAN SEBUTHARGA DI JABATAN PENGAJIAN KOLEJ KOMUNITI, KPT.
  Bil. 11/2012

  BIL

  SEBUTHARGA/PERKARA

  SYARIKAT BERJAYA

  1.

  (KPT/JPKK/BKP(S) 400-3/1 SH33/2012)
  Sebutharga Membekal, Menghantar dan Memasang Peralatan Kecantikan Rambut di Kolej Komuniti Taiping, Kementerian Pengajian Tinggi.

  WAWASAN MAJUJAYA SDN BHD

  2.

  (KPT/JPKK/BKP(S) 400-3/1 SH34/2012)
  Sebutharga Membekal, Menghantar dan Memasang Peralatan Akuakultur bagi Kursus Modular Tumbesaran Ikan di Kolej Komuniti Jerantut, Kementerian Pengajian Tinggi.

  GANTI JUARA SDN BHD

  3.

  (KPT/JPKK/BKP(S) 400-3/1 SH38/2012)
  Sebutharga Membekal, Menghantar dan Memasang Peralatan Pelancongan bagi Kursus Modular Pemandu Pelancongan di Kolej Komuniti Pekan, Kementerian Pengajian Tinggi.

  FSR TRADING

  4.

  (KPT/JPKK/BKP(S) 400-3/1 SH43/2012)
  Sebutharga Membekal, Menghantar dan Memasang Peralatan Automotif bagi Kursus Modular Sijil Servis Kenderaan Ringan (SMK 3 & 4) di Kolej Komuniti Kluang, Kementerian Pengajian Tinggi.

  ZAMRUD INTAN SDN BHD

  5.

  (KPT/JPKK/BKP(S) 400-3/1 SH32/2012)
  Sebutharga Perkhidmatan Membersih Kawasan dan Mencuci Bangunan di Kolej Komuniti Selandar, Kementerian Pengajian Tinggi.

  MAZNAH BT SAMAT

  6.

  (KPT/JPKK/BKP(S) 400-3/1 SH46/2012)
  Sebutharga Perkhidmatan Kawalan Keselamatan di Kolej Komuniti Pekan, Kementerian Pengajian Tinggi.

  ULTRABEST SS SDN BHD

 • Keputusan Sebutharga Bil 8/2012

  BUTIRAN KEPUTUSAN TAWARAN SEBUTHARGA DI JABATAN PENGAJIAN KOLEJ KOMUNITI, KPT.SEBUTHARGA BIL 8/2012

   

  BIL.

  NAMA   SEBUTHARGA

  SYARIKAT   BERJAYA

  HARGA   TAWARAN (RM)

  TEMPOH   SIAP / TEMPOH KONTRAK

  1.

   

  Sebutharga   Membekal, Menghantar dan Memasang Peralatan Eletrik   bagi Kursus Modular Sijil Pendawaian Permukaan di Kolej Komuniti Seberang   Jaya, Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia

  (KPT/JPKK/BKP(S)400-3/1 SH18/2012)

   

   

   

   

   

  ALLIANCE SYSTEMS   SDN. BHD.

   

   

   

   

  RM 499,500.00

   

   

   

   

   

   

  8 Minggu

  2.

   

  Sebutharga Membekal, Menghantar Dan Memasang Peralatan   Akuakultur Bagi Kursus Modular Teknik   Pembiakan Ikan Di Kolej Komuniti Jerantut, Kementerian Pengajian Tinggi

   

  (KPT/JPKK/BKP(S) 400-   3/1 SH19/2012)

   

   

   

   

   

  JASA INFRA SDN.   BHD.

   

   

   

   

  RM 423,400.00

   

   

   

   

  8 Minggu

   

   

  3.

   

  Sebutharga Membekal, Menghantar Dan Memasang Peralatan   Akademik   Bagi Kursus Modular Sijil   Servis Penyejukan Dan Penyamanan Udara Domestik (SMK 1) Di Kolej Komuniti   Batu Pahat, Kementerian Pengajian Tinggi

   

  (KPT/JPKK/BKP(S)400-3/1 SH 20/2012

   

   

   

   

   

  BSM MACHINERY   TRADING SDN BHD.

   

   

   

   

   

   

  RM 479,160.00

   

   

   

   

   

   

   

  8 Minggu

   

  BIL.

   

  NAMA SEBUTHARGA

   

  SYARIKAT BERJAYA

   

  HARGA TAWARAN (RM)

   

  TEMPOH SIAP / TEMPOH KONTRAK

  4

   

  Sebutharga Membekal, Menghantar Dan Memasang Peralatan   Fotografi   Bagi Kursus Modular Sijil   Fotografi   dan Iklan Di Kolej Komuniti   Kulim, Kementerian Pengajian Tinggi

   

  (KPT/JPKK/BKP(S)400-3/1 SH 20/2012

   

   

   

   

  BIZTARI DIGITAL SDN   BHD

   

   

   

   

  RM 432,700.00

   

   

   

   

         8 Minggu

  5

   

  Sebutharga Membekal, Menghantar Dan Memasang Peralatan   Automotif   Bagi Kursus Modular Sijil   Servis Kenderaan Ringan Di Kolej Komuniti Kulim, Kementerian Pengajian Tinggi  

   

  (KPT/JPKK/BKP(S)400-3/1 SH 24/2012

   

   

   

   

  ASTER IINNO SDN.   BHD

   

   

   

  RM 484,015.00

   

   

   

   

   

     8   Minggu

  6.

   

  Sebutharga Membekal, Menghantar Dan Memasang Peralatan   Modular Fesyen Dan Pakaian Di Kolej Komuniti Kulim, Kementerian Pengajian   Tinggi

   

  (KPT/JPKK/BKP(S)400-3/1 SH 27/2012

   

   

   

   

  WAWASAN MAJUJAYA   SDN BHD

   

   

   

  RM 475,300.00

    

   

   

   

  8 Minggu

  7

   

  Sebutharga Membekal, Menghantar   Dan Memasang Peralatan Pelancongan       Bagi Kursus Modular Sijil

   

   

  Pemanduan   Pelancongan Bandar Di Kolej Komuniti Pekan, Kementerian Pengajian Tinggi

   

  (KPT/JPKK/BKP(S)400-3/1 SH 28/2012

   

   

   

   

  DiBatalkan

   

   

   

   

   

  8 Minggu

  8

   

  Sebutharga Bagi Perkhidmatan Kawalan Keselamatan Di   Kolej Komuniti Paya Besar, Kementerian Pengajian Tinggi Bagi Tempoh Dua (2) Tahun

   

  KKPB/300-2/4 (138)

   

   

   

  D’HAK SECURITYS SDN BHD

   

   

  RM 421,632.00

   

   

  Dua   (2) tahun

  9

   

  Sebutharga Bagi Perkhidmatan Mencuci Bangunan Dan   Kawasan Di Kolej Komuniti Paya Besar, Kementerian Pengajian Tinggi Bagi Tempoh Dua (2) Tahun

   

  KKPB/300-2/4 (136)

   

   

   

   

  PRA ENTERPRISE SDN BHD

   

   

   

   

  RM421,632.00

   

   

   

   

  Dua   (2) tahun

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

                                                                                                                                                                                                                                       LAMPIRAN

   

  BUTIRAN KEPUTUSAN TAWARAN SEBUTHARGA DI JABATAN PENGAJIAN KOLEJ KOMUNITI, KPT.SEBUTHARGA BIL 9/2012

   

   

   

   

  BIL.

   

  NAMA SEBUTHARGA

   

  SYARIKAT BERJAYA

   

  HARGA TAWARAN (RM)

   

  TEMPOH SIAP / TEMPOH KONTRAK

  1

   

  Sebutharga Membekal, Menghantar Toner Pencetak dan   Faks di Jabatan Pengajian Kolej   Komuniti , Kementerian   Pengajian Tinggi

   

  (KPT/JPKK/BKP(S)400-3/1 SH17/2012

   

   

   

  ALLMAX VISION (M) SDN BHD

   

   

   

  RM   32,455.00

   

   

   

  8 Minggu

  2

   

  Sebutharga Membekal, Menghantar Dan Memasang Peralatan   Eletrik Bagi Kursus Modular Sijil Pendawaian Permukaan Di Kolej Komuniti   Padang Tarap, Kementerian Pengajian Tinggi

   

  (KPT/JPKK/BKP(S)400-3/1 SH 37/2012

   

   

   

   

   

  SULITE ENTERPRISE 493,510.00

   

   

   

   

   

  RM493,510.00

   

   

   

   

   

  8 Minggu

  3

   

  Sebutharga Membekal, Menghantar Dan Memasang Peralatan   Automotif Bagi Kursus Modular Sijil Servis Kenderaan Ringan Di Kolej Komuniti   Kluang

   

   

  Kementerian Pengajian Tinggi

   

  (KPT/JPKK/BKP(S)400-3/1 SH 37/2012

   

   

   

   

  GETINAS SDN BHD

   

   

   

  RM   489,200.00

   

   

   

  8 Minggu

   

   

   

Indeks Makluman